Populaire rekeningen met de hoogste spaarrentes. Eenvoudig online aan te vragen.
Populaire rekeningen met de hoogste spaarrentes . » Lees meer
Populaire rekeningen met de hoogste spaarrentes. Eenvoudig online aan te vragen.
» Lees minderPopulaire rekeningen met de hoogste spaarrentes. Eenvoudig online aan te vragen.
Populaire rekeningen met de hoogste spaarrentes . » Lees meer
Populaire rekeningen met de hoogste spaarrentes. Eenvoudig online aan te vragen.
» Lees minderSpaarrekeningen
Open je een beleggingsrekening bij deze Duitse effectenmakelaar, dan ontvang je spaarrente over een niet-belegd saldo tot 50.000 euro. De rekening is gratis, ook voor niet-beleggers.
Spaar onbeperkt via de app van deze snelgroeiende digitale bank. Je krijgt rente over maximaal 100.000 euro.
Vrij opneembaar sparen op deze Belgische spaarrekening met een variabele rente. Je kunt beginnen met ieder bedrag.
Spaar met volledige vrijheid bij deze Franse spaarbank. De rente is variabel. Automatisch sparen kan ook.
Spaar maximaal 85.000 euro bij deze neobank uit Zweden en ontvang ieder kwartaal rente. Overboekingen duren maximaal 2 werkdagen.
Spaar tot 85.000 euro bij deze Zweedse bank en ontvang rente op rente. Het saldo is altijd vrij opneembaar. Periodiek sparen kan ook.
Spaar bij deze bank in Estland via het Nederlandstalige platform Raisin. De rente is variabel en wordt ieder kwartaal uitgekeerd.
Spaar met een maandelijkse rente bij deze Belgische bank. Het saldo moet minimaal 1.000 euro zijn. Garantie tot 100.000 euro.
Spaar met variabele rente bij deze bank in Estland. Storten en opnemen is volledig vrij. Het saldo is beschermd tot 100.000 euro.
Beleggingsbank Scalable Capital geeft rente over niet-belegd tegoed op een beleggingsrekening (tot 100.000 euro). Beleggen hoeft niet, alleen sparen mag ook. Wel moet je een abonnement van € 4,99 per maand afsluiten.
Tijdelijk 4 % rente in de eerste vier maanden
Onbeperkt online sparen met volledige vrijheid bij een Duitse bank. Je hebt hier een Nederlandse tegenrekening en een mobiele telefoon voor nodig.
Volledige opnamevrijheid bij een stabiele verzekeraar. Volg het saldo met een app.
Internetsparen bij een Nederlandse pensioenbank. Geschikt voor iedereen, er gelden geen verplichtingen. Je krijgt elke maand rente uitgekeerd.
Je krijgt zes maanden een hoge welkomstrente over maximaal 1 miljoen euro. Voorwaarde is een gratis Open Betaalrekening bij deze bank. Na een halfjaar gaat de Welkom-rekening vanzelf over in de normale Open Spaarrekening.
Spaar veilig via een Nederlandstalige app bij deze Franse bank. Storten en opnemen kan altijd. De rente is variabel en wordt elk kwartaal uitgekeerd.
Vrij opneembaar sparen op een Spaanse spaarrekening met 100.000 euro garantie. Inclusief betaalrekening en -pas.
Spaar zonder voorwaarden bij deze internetbank. Rente wordt maandelijks uitgekeerd. Volledig online te beheren.
Vrij opneembaar sparen met een variabele rente. Regel alles online bij deze betrouwbare Belgische bank.
Deze Nederlandse bank biedt een variabele rente, zonder enige beperkende voorwaarde. Snel te openen via internet.
Nationale-Nederlanden is een degelijke financiële instelling. Je krijgt een handige app voor het bijhouden van je spaarsaldo.
Wie op zoek gaat naar een hoge spaarrente, kan uitkomen bij een buitenlandse bank. Dat wil zeggen een bank die ook in Nederland spaarrekeningen aanbiedt, maar formeel is gevestigd in een ander EU-land dan Nederland.
Sparen bij zo'n Europese bank kan je een leuke rente opleveren, maar brengt ook enkele praktische zaken met zich mee die je vooraf moet weten.
Op de eerste plaats is je spaargeld binnen de EU altijd beschermd. Gaat de buitenlandse bank failliet, dan is het spaarsaldo net als in Nederland gegarandeerd tot een bepaald bedrag, de zogenaamde depositogarantie. Dit bedrag kan echter per land iets verschillen, afhankelijk van de lokale munt. Meestal ligt het wel rond hetzelfde niveau als in Nederland.
Bij een Nederlandse bank is je geld altijd beschermd tot 100.000 euro per rekeninghouder. In onze reviews kun je zien wat deze depositogarantie is bij de bank van je keuze.
Gaat zo'n Europese bank failliet, dan kan het ook zijn dat je moet aankloppen bij de buitenlandse overheid. In de meeste gevallen handelt de Nederlandsche Bank het echter voor je af. Heb je in een vreemde munt gespaard, dan maak je kosten voor het wisselen naar euro en ben je afhankelijk van de koers van het moment.
Daarnaast kan het zijn dat er in het buitenland belasting wordt geheven over je spaargeld. Het is verstandig om dit vooraf goed uit te zoeken. Welke landen voorheffing in houden, lees je in dit artikel.
Weet tot slot dat het openen van een buitenlandse spaarrekening en ook geld overschrijven iets langer kan duren dan je gewend bent.
Sparen bij een buitenlandse bank kan natuurlijk ook voordelen hebben.
De spaarrente is bij de geselecteerde banken in dit overzicht veel hoger dan bij de grote Nederlandse banken. Beschik je over veel spaargeld dat je over meerdere spaarrekeningen zou willen spreiden, dan is het wellicht een goed idee om een deel ervan te laten renderen bij een buitenlandse bank die de hoogste rente biedt.
Verder kun je gebruikmaken van een handig platform als Raisin. Dit Duitse spaarplatform biedt meerdere buitenlandse spaarrekeningen uit verschillende EU-landen aan waar je je geld over kan verdelen, terwijl je zelf maar één account hoeft te openen.
Via Raisin is het makkelijk om met je spaargeld te schuiven, zodat je kunt blijven profiteren van de hoogste rente. De app waarmee je dit doet, is zelfs Nederlandstalig. Wil je meer weten over Raisin, lees dan deze blog met alle uitleg.
Alles over sparen in Europa, inclusief onze tips, vind je in dit uitgebreide artikel.