Ook bij onlinebank Revolut kun je nu sparen met rente

Ton Hermans

08/05/2024

Bij Revolut is het vanaf nu ook mogelijk om een spaarrekening te openen. Tot dusverre kon dat niet bij deze populaire digitale bank, die naar eigen zeggen zo'n 700.000 Nederlandse klanten heeft.  

Wil je sparen bij Revolut en rente krijgen, dan moet je klant zijn bij deze neobank. Maar dat kan ook zonder dat je kosten maakt. Het is mogelijk om de spaarrekening aan een gratis Revolut-betaalaccount te koppelen.

Verschillende rentetarieven

De spaarrente die je ontvangt is variabel en hangt af van het betaalpakket dat je hebt. Hoe duurder en uitgebreider dat pakket, hoe hoger de spaarrente. 

Wie het gratis Revolut Standaard heeft of opent, krijgt vanaf nu 2 procent spaarrente op een bijhorende spaarrekening (Revolut Dagelijks Sparen). 

Dat is meer dan de rente die je op dit moment krijgt op een gewone spaarrekening bij een van de drie grote banken. 

Heb je het duurdere Premiumpakket, dan loopt de rente op naar 2,5 procent op jaarbasis. Revolut Premium kost 9,99 euro per maand. Een review van dit product lees je hier op onze zustersite Bankenvergelijking.nl

Deze rente ligt in lijn met het huidige renteaanbod van twee andere bekende neobanken, Bunq en Openbank. Bunq biedt op dit moment net iets minder (2,45 procent), Openbank iets meer dan Revolut (2,65 procent). 

De duurdere pakketten Metal en Ultra van 18,99 en 50 euro per maand leveren respectievelijk 3 en 3,5 procent rente op. 

Geen vaste spaarrente

Dit zijn de rentepercentages waar de onlinebank mee begint. Ze zijn variabel en kunnen dus op elk moment veranderen. Je geld is echter ook op ieder moment beschikbaar, je bent vrij om het op te nemen. Revolut biedt nog geen deposito's aan waarmee je een vaste rente krijgt voor een bepaalde looptijd. 

Rente wordt dagelijks bijgeschreven

Aardig aan de spaarproducten van Revolut is dat de rente dagelijks wordt bijgeschreven, in euro's. Zo kun je het tegoed ook dagelijks zien groeien. Je hoeft geen minimumbedrag in te leggen. 

(Redactie Spaaronline, 8 mei 2024; Bron: Revolut, Foto: Shutterstock

Bekijk hier de hoogste spaarrente van dit moment (selectie Spaaronline)