Zes Nederlandse spaarrekeningen met een hogere rente dan die van je huisbank

Ton Hermans

21/02/2024

De renteverschillen tussen de diverse aanbieders van gewone spaarrekeningen zijn al een tijdje constant – en relatief groot. Daarom blijft het slim om je spaargeld over te brengen naar een andere bank met een hogere rente. Zeker als je over het nodige spaargeld beschikt.

Voor een hogere rente zul je je spaargeld moeten overboeken naar een kleinere bank of een speciale spaarbank. Dat hoeft niet in het buitenland te zijn, het kan ook gewoon binnen Nederland. Ook verzekeraars bieden een betere rente dan de bekende banken.

Bij de drie grote banken is de spaarrente op een gewone, vrij opneembare spaarrekening momenteel (februari 2024) gemiddeld 1,48 procent. Bij de kleinere Nederlandse banken ligt dit percentage 0,4 procentpunt hoger, zo bleek uit ons recent onderzoek, bij digitale neobanken 1,07 procent en bij buitenlandse spaarbanken binnen de EU zelfs 1,62 procent hoger.

Wil je geen dief van je eigen portemonnee zijn, maar voel je er niet veel voor om je spaargeld over te zetten naar een buitenlandse bank, dan zijn er ook nog mogelijkheden om 'gewoon' bij een Nederlandse bank of verzekeraar een leuke rente op te pikken.

Dit zijn zes Nederlandse spaarrekeningen op Spaaronline.nl met een relatief hoge spaarrente (peildatum 20 februari 2024). Bij geen van deze aanbieders betaal je kosten en hoef je ook geen nieuwe betaalrekening te openen – zoals dat momenteel wel verplicht is bij bijvoorbeeld SNS, ASN Bank en Knab.

Tip: Meer dan één spaarrekening aanhouden

Spaaronline raadt je aan om meerdere spaarrekeningen te openen, zodat je je spaargeld gunstig kunt verdelen zodra de rente weer verandert. Het is dan wel belangrijk dat je de actuele rente in de gaten blijft houden.

Let op: het gaat hier om spaarrekeningen met een variabele rente. Die rente kan dus elk moment weer veranderen. Maar je bent ook vrij om je geld op elk gewenst moment op te nemen.

 

1. Bunq Easy Savings – 2,46%

Onlinebank Bunq wil nieuwe klanten werven en biedt daarom een rente die ver boven die van de grote Nederlandse banken ligt. Je hoeft niet eens een betaalrekening bij Bunq te hebben. Je krijgt rente over een saldo van maximaal 100.000 euro. Deze rente wordt maandelijks bijgeschreven.

Lees onze review en open de rekening.

 

2. Leaseplan Bank Flexibel Sparen – 2,20%

Leaseplan Bank valt onder autoleasemaatschappij Leaseplan en is een Nederlandse internetbank, er zijn geen kantoren waar je binnen kunt lopen. Een leuk voordeel van deze spaarrekening is dat net als bij Bunq de rente elke maand wordt uitgekeerd.

Lees onze review en open de rekening.


3. Centraal Beheer Renteplus Rekening – 2,10%

De spaarrekening van de bekende grote verzekeraar uit Apeldoorn geeft je maximale vrijheid om te sparen en geld op te nemen. Je kunt er ook deposito's mee openen. Dat heet bij Centraal Beheer een Rentevast Rekening. Ben je al klant van Centraal Beheer, bijvoorbeeld omdat je daar verzekeringen hebt of een lijfrenterekening, dan is een nieuwe spaarrekening openen helemaal een eitje.

Lees onze review en open de rekening.

 

4. Nationale-Nederlanden Internetsparen – 2,00%

Ook deze andere bekende verzekeringenreus biedt een gewone spaarrekening aan, met volledige vrijheid om spaargeld te storten en op te nemen.

Lees onze review en open de rekening.

 

5. NIBC Direct Spaarrekening – 2,00%

NIBC Direct is een Nederlandse internetspaarbank die geen voorwaarden stelt, behalve dat je een betaalrekening bij een Nederlandse bank hebt als tegenrekening. Rente wordt één keer per jaar bijgeschreven.

Lees onze review en open de rekening.
 

6. Brand New Day Spaarrekening – 1,75%

Bij pensioenaanbieder Brand New Day kun je ook gewoon sparen, met volledige vrijheid om te storten en op te nemen. Net als bij Bunq en Leaseplan Bank wordt ook hier de rente elke maand bijgeschreven.

Lees onze review en open de rekening.

 

Bekijk hier ons volledige overzicht van Nederlandse banken met een relatief hoge spaarrente.


(Redactie Spaaronline, 21 februari 2024; Foto: Shutterstock)

 

Overzicht van de beste spaarrekeningen - met actuele rente


Lees ook:

» Dit is het verschil in spaarrente tussen grote en kleine banken

» Waarom het slim is om bij een andere bank te sparen