Vijf spaarrekeningen met een veel hogere rente dan die van je huisbank

Ton Hermans

28/03/2023

(Update november 2023) - Spaarrentes lopen dit jaar flink op. Bij de grote banken gebeurt dit helaas nog maar mondjesmaat. Voor een hogere rente zul je je spaargeld moeten overboeken naar een kleinere bank of een speciale spaarbank. Kleinere banken maken momenteel grote rentesprongen.

Dit zijn vijf spaarrekeningen op Spaaronline.nl met een relatief hoge spaarrente (nieuwe peildatum 16 november 2023).

Let op: het gaat hier om vrij opneembare spaarrekeningen met een variabele rente. Die rente kan dus elk moment weer veranderen. Maar je bent ook vrij om je geld op elk gewenst moment op te nemen.

Spaaronline raadt je aan om meerdere spaarrekeningen te openen, zodat je je spaargeld gunstig kunt verdelen. Het is dan belangrijk dat je de actuele rente in de gaten blijft houden.

Al deze rekeningen zijn kosteloos en je hoeft niet van betaalrekening te wisselen.

Het is ook mogelijk om je spaargeld voor langere tijd vast te zetten tegen een nog hogere rente. Kijk daarvoor in ons overzicht van depositosparen.

1. Bigbank Flexibel Sparen - 3,00%

Bigbank is gevestigd in Estland, maar je geld is net als in Nederland beschermd tot 100.000 euro. Rente over meer dan dat bedrag krijg je ook niet. Storten en opnemen is volledig vrij, je hebt alleen een Nederlandse betaalrekening nodig als tegenrekening.

Lees onze review en open de rekening.

2. Nordax Bank (via Raisin) – 3,06%

Je spaart indirect via een Nederlandstalige app van het spaarplatform Raisin bij een Zweedse bank. Er geldt geen minimum, maar wel een maximum van 85.000 euro. Raisin schrijft de rente elk kwartaal bij.

Er zijn nog meer buitenlandse spaarrekeningen die je kunt openen via Raisin, allemaal binnen de EU. Bekijk ons actuele overzicht.

Lees onze review en open de rekening.

3. Openbank Open Spaarrekening – 2,75%

Openbank is een digitale bank die een betaal- en een spaarrekening aanbiedt. Zij is onderdeel van het Spaanse Santander, een van de grootste bankorganisaties in Europa.

Nieuwe rekeninghouders krijgen de eerste zes maanden een extra hoge rente, die momenteel 3,65% bedraagt over maximaal 1.000.000 euro. Daarna krijg je het normale tarief van 2,65%, maar dat kun je verhogen tot 2,75% als je maandelijks je loon laat storten.

Lees onze review en open de rekening.  

4. Lloyds Bank Internet Sparen - 2,50%

Lloyds is al sinds de jaren zestig al actief in Nederland, toen als Britse bank. Maar alle Europese spaarrekeningen worden nu geregeld vanuit Berlijn. Je hebt dus niets met brexit te maken.

Dit betekent ook dat je spaarsaldo onder het Duitse garantiestelsel valt, niet onder het Nederlandse. Maar beide zijn vergelijkbaar, je loopt er als spaarder geen hoger risico door.

Lees onze review en open de rekening.

5. Bunq Easy Savings – 2,46%

Onlinebank Bunq wil nieuwe klanten werven en biedt daarom een rente die ver boven die van de grote Nederlandse banken ligt. Je hoeft niet eens een betaalrekening bij Bunq te hebben. Je krijgt rente over een saldo van maximaal 100.000 euro. Deze rente wordt maandelijks bijgeschreven.

Lees onze review en open de rekening.

 

Liever volledig Nederlands?

Voel je er niet veel voor om je spaargeld over te zetten naar een buitenlandse bank of een van de digitale neobanken, dan zijn er ook nog mogelijkheden om 'gewoon' bij een Nederlandse bank of verzekeraar een leuke rente op te pikken.

Dit is een interessant aanbod van dit moment:


Centraal Beheer Renteplus Rekening – 2,00%

Deze spaarrekening van de bekende grote verzekeraar geeft je maximale vrijheid om te sparen en geld op te nemen. Je kunt er ook deposito's mee openen. Dat heet bij Centraal Beheer een Rentevast Rekening.

Lees onze review en open de rekening.

 

Bekijk hier ons overzicht van Nederlandse banken met een relatief hoge spaarrente.


(Redactie Spaaronline, 28 maart 2023; spaarrekeningen en vermelde rentetarieven bijgewerkt op 16 november 2023; Foto: Shutterstock)

Overzicht van de beste spaarrekeningen - met actuele rente


Lees ook:

» Vrij opneembare spaarrekening mateloos populair

» Wil je sparen in Europa? Dit moet je weten

» Sparen bij Raisin, hoe gaat dat?

» Sparen bij een beleggingsbank, is dat slim?

» Hoe je een hoge spaarrente krijgt bij Scalable Capital

» Waarom het slim is om bij een andere bank te sparen